вторник, 19 март 2013 г.

Идеи за раходка около София

Времето се оправя и мирише на пролет. Хубавото време ни кара да мислим все повече за разходки сред природата. Ако сте от София или околностите може да се възползвате от следващите предложения за разходка през почивните дни.
Клисурски манастир "Света Петка Параскева"
Манастирът се намира над Банкя и е подходящ за разходка в почивните дни. Мястото има магнетична красота и ще ви зареди с много енергия.
Германски манастир "Свети Иван Рилски"
Манастирът се намира на около 5 км. от село Герман. Той е един от най-старите в България. Съществува легенда, според която преди да бъде построен, там за известно време е живял Св. Иван Рилски .
Язовир Лобош (Пчелина)
Язовирът се намира на около 70 км от София. Неговата площ е 5,38 км². Той е доста посещаван от любителите на риболова. На брега на язовира се намира църквата "Свети Йоан Летни", а в близост могат да се посетят Земенския манастир "Свети Йоан Богослов" и Гигинския манастир "Св. Св. Козма и Дамян".
Ждрелото на река Ерма
Ждрелото се намира на коло 4 км. от гр. Трън и на около 85 км. от гр. София. Ждрелото на река Ерма фигурира в списъка на 100-те национални туристически обекта.
От южния му край води началото си Трънската екопътека. Тя е с дължина 13 км. и преминаването й отнема около 8 часа. Ждрелото е изключително живописно и разходката до там ще ви зареди с много енергия.

Няма коментари:

Публикуване на коментар