вторник, 2 април 2013 г.

Национален природонаучен музей - София (НПМ)

Националният природонаучен музей в София е един от най-старите природонаучни музеи на Балканския полуостров. Музеят разполага с доста богата експозиция, която е разположена на 4 етажа. На първия етаж се намира експозицията, която е посветена на минералите.

Националният природонаучен музей.минерали.jpg
 Националният природонаучен музей София.минерали.jpg
На втория етаж са изложени различни видове препарирани птици, риби, земноводни и др. Тук могат да се видят риби, характерни както за Черно море, така и за Червено и Средиземно море.

Националният природонаучен музей София.препариран бузайници..jpg
Националният природонаучен музей София.препарирани животни1.jpg
 
На третия етаж на музея за изложени различни видове препарирани бозайници. Тук може да видите африкански антилопи, леопард и тигър в естествената им среда, кафява мечка от България, африкански носорог,  бизон пума и др. Експозицията на последния етаж е посветена на насекомите. Тук може да разгледате богата колекция от пеперуди, бръмбари и различни видове други насекоми. Също така на този етаж е показана колекция от лечебни билки.
Посещението на  Националния природонаучен музей в София е едновременно вълнуващо и интересно, както за възрастните посетители, така и за децата!
Сайт на НПМ - http://www.nmnhs.com/index_bg.php





Няма коментари:

Публикуване на коментар