петък, 2 август 2013 г.

Идеи за раходка около София II част

Още е лято и хубаво време ни подканва за разходки през почивните дни. Повечето от нас искат да отидат на някое място, което хем да е близо, хем да е интересно и красиво. В тази статия ще изредя няколко хубави места за разходка около София.

Сапарева баня.
Намира се на около 81км. от София. Тук може да видите най-горещия гейзер в Европа с температура на водата 103 градуса. Намира се в центъра на града. Водата от гейзера изригва на около 1 метър височина, а понякога достига до 18 метра.
В Сапарева баня има модерна баня, санаториум, семейни хотели, закрити и открити басейни с минерална вода. От тук може да се отправите към Паничище и Седемте рилски езера.

Парк "Рила" гр. Дупница
Намира се на около 70км. от София. Това е най-модерния парк в България. В него може да прекарате цял ден и пак ще ви се стори малко. Парка разполага с детски кът, външен фитнес, волейболно и баскетболно игрище, тенис кортове, футболно игрище, зоокът, театрални сцени, басейн с олимпийски размери, детски басейн, езеро с водни колела, 10 барбекюта, в които могат да се съберат до 25 човека. Парк "Рила" в Дупница е доста популярен и е много посещаван през почивните дни.

Село Конска
Намира се на около 40 километра от София и на около 10 километра от град Брезник. Тук ще намерите прекрасен спортен комплекс - Конца,  в който може да се порадвате на природата и на различни спортове – има писта за АТV и UTV, картинг, блъскащи колички, пейнтбол, дартс, билярд и спортен риболов. Също така комплекса разполага с аквапарк. 

Град Перник
В града може да посетите Музея на минното дело, който е единствения по рода си на Балканите. От 2013г. музея е включен в списъка на 100 НТО. За посещението му се изисква група не по-малка от пет души. След това може да отделите време на Историческия музей в Перник и на крепостта Кракра. Ако посетите града през зимата може да видите кукерския фестивал, който се провежда през месец януари.

Няма коментари:

Публикуване на коментар